Aktuality

Cestovanie časom
25.06.2018

cestovanie_18

Festival začne v piatok 29. júna o 18.00 koncertom Klasika v Bratislave v podaní symfonického a komorného orchestra bratislavského Konzervatória.

V sobotu 30. júna sa na jednotlivých stanovištiach študenti Konzervatória predstavia v scénických výjavoch a klauniádach. Svoje umenie vám ukážu Kelti, ale aj ĽH Fidlikanti, ktorá bude súčasťou stanovišťa Kortesačky v Prešporku. Kortesačky si zahrá Katarína Feldeková a Jana Bútorová.  Pri soche Schöne Náciho vás pobaví Napoleon v Bratislave a zaujmú dobové módne prehliadky, ktoré pripravilo kostýmové štúdio Elijana. Hudobno-umelecké pásmo Rozprávočky Rúfusa s pesničkami ozvú sa  a tematické maľovanie na stojanoch oživí Letnú čitáreň u Červeného raka. Bratislavský živý orloj sa aj tento rok predstaví na balkóne hotela Carllton. Opätovne sa stretnete s  postavičkami, ktoré sa viažu k Bratislave (Chatam Sofer,  Mestský kat, Rytier Roland, Obor Klingsor, Bosorka či Pani Bratislava).   

Program v uliciach začne o 15.00 hod. 

Hviezdoslavovo námestie bude patriť deťom. Aj tento rok bude pre našich najmenších pripravený Renesančný dvor, kde si môžu naši najmenší pripraviť a ochutnať dobové jedlá, zatancovať si dobové tance, stať sa rytiermi či žonglérmi. Sprevádzať ich budú Poustevníci z Brna. Tvorivé aktivity pripravila v rámci festivalu aj Bibiana a klub Kiwanis.

Záver programu bude patriť scénickej kompozícii z histórie Bratislavy s názvom Cestovanie časom. Scenár kompozície, v ktorej sa predstavia známe tváre ako Ján Slezák, Zuzana Hasová, Peter Šrámek, či Bibiana Ondrejková pripravil Daniel Hevier.  Réžia Karol Rédli, účinkujú herci a študenti bratislavského konzervatória. Bodku za festivalom dajú Cigánski diabli so sólistkou Vanessou.

Súčasťou festivalu budú trubadúri hlásnici, ktorí budú pozývať na jednotlivé stanovištia.  

Festival Cestovanie časom, ktorý finančne podporil Bratislavský samosprávny kraj bude zároveň otvorením Staromestského kultúrneho leta.