Aktuality

Mnohodetné rodiny si môžu požiadať o príspevok
17.05.2017

Staromestská samospráva vytvorila systém pomoci mnohodetným rodinám práve z dôvodov zvýšených nákladov pri starostlivosti. Finančná situácia mnohých rodín nie je totiž jednoduchá a preto aj Staré Mesto pristúpilo k tomuto dôležitému kroku. Príspevok je určený rodine s najmenej štyrmi nezaopatrenými deťmi s trvalým pobytom v mestskej časti, pričom musí oň požiadať zákonný zástupca detí, ktorý sa o ne osobne stará.

Základom pomoci je cielené smerovanie peňazí, ktoré môžu byť použité na podporu rozvoja aktivít detí v rôznych oblastiach, najmä pri voľnočasových aktivitách. Finančný príspevok možno poskytnúť napríklad na preplatenie nákladov spojených s navštevovaním základnej umeleckej školy, jazykového vzdelávania, záujmovej činnosti v centrách voľného času, či materskej školy. Rovnako ho možno použiť na poplatok za účasť na výlete organizovanom materskou, základnou a strednou školou, ako aj na školu v prírode.

K žiadosti treba doložiť kópiu rodných listov detí a tiež originál všetkých účtovných dokladov. Platby faktúr bezhotovostným príkazom treba zdokladovať výpisom z bankového účtu. Posudzujú sa iba úplné žiadosti. Na poskytnutie finančného príspevku nie je právny nárok.

Žiadosť je potrebné doručiť najneskôr do 15.októbra 2017 do podateľne miestneho úradu BA-Staré Mesto. Bližšie informácie sú na stránke mestskej časti www.staremesto.sk, kde je zverejnený postup, ako aj Zásady poskytovania finančnej pomoci mnohodetným rodinám a tlačivá.

 

                                                                                 RNDr. Mário Ležovič, PhD., MPH

                                                                                  Vedúci oddelenia sociálnych vecí