Aktuality

Otvárame sociálnu výdajňu
04.06.2018

Mestská časť Bratislava-Staré Mesto otvorí v júni Sociálnu výdajňu, ktorá bude slúžiť sociálne slabším občanom.  Sociálna výdajňa bude sídliť Špitálskej ulici v centre mesta. Výdajňa bude otvorená v utorky, štvrtky a piatky od 10.00 do 12.00 a sociálne slabší či obyvatelia v krízovej situácií tu dostanú zadarmo základné potraviny.

Tovar bude vydávaný zadarmo Staromešťanom s príjmom do 340 eur, rodinám s deťmi a občanom v hmotnej núdzi, ako aj obyvateľom v krízovej sociálnej situácií. Klienti zaplatia iba poplatok za čipovú kartu vo výške 5 eur, ktorú im po predložení potrebných dokumentov vydá oddelenie sociálnych vecí. Na karte budú mať mesačný počet bodov v závislosti od výšky príjmu. Maximálny počet bude 30 bodov na jeden mesiac, denne môžu minúť najviac 8 bodov.

V Sociálnej výdajni budú k dispozícií pekárenské či mliečne výrobky, trvanlivé potraviny ale aj hygienické potreby, hračky či textil.  Tovar budú sponzorsky dodávať obchodné reťazce či výrobcovia potravín prostredníctvom Potravinovej banky SR.