Aktuality

Pomôžte pri plánovanej obnove Horského parku
22.06.2017

POZNÁTE TÚTO POHĽADNICU?

Asi nie. Ide o vzácnu fotografiu známej bratislavskej Horárne Horský park z roku 1904. Okrem nej sú nám známe ešte pohľadnice  troch reštaurácií na Búdkovej ceste nazývaných Púčkove domy (Batzenhäusel, Bimbóházak), kam sa chodievali kedysi  občerstviť a odpočinúť návštevníci parku.

Park v dobe svojho vzniku (1868 – 1870) bol umeleckým dielom, ktoré poznáme zo sporadických slovných popisov a fragmentov, ktoré objaví pozorný návštevník súčasného Horského parku.

Radi by sme podrobnejšie spoznali stav a vývoj parku v minulosti. Azda je na to posledná možnosť v tomto čase, v týchto mesiacoch. Preto sa obraciame na starých Prešpurákov, ich potomkov a príbuzných s touto

VEREJNOU VÝZVOU

Pozrite sa láskavo do svojich rodinných albumov, pozostalostí po svojich rodičoch i prarodičoch, do zabudnutých kufrov na povalách starorodičovských domov. Pokúste sa nájsť staré pohľadnice, alebo rodinné fotografie zhotovené v Horskom parku. Radi by sme z nich urobili (s Vašim súhlasom) výstavu a radi by sme ich použili pri Štúdii o Horskom parku, ktorú práve spracúvame. Mala by byť podkladom pre citlivú generálnu obnovu parku.

Nadácia Horský park, OZ Bratislavské rožky, OZ PamMap, FiFUK

(Pozn.: Originály starodávnych fotografií naskenujeme a obratom vrátime majiteľom spolu so skenmi.  Pre účely výstavy, zverejnenia na webstránkach a na facebooku, ako aj Štúdie by sme použili iba skeny.)  

Naše kontakty:  Nadácia Horský park, Majakovského 13, 81104 Bratislava,  kancelária Lesná 1 – horáreň, horaren@horaren.sk, Kamil Procházka 0903 710888.

popisanaHORAREN-1-