Aktuality

Staré Mesto má schválený rozpočet. Najviac investuje do vzdelávania
01.04.2015

Staré Mesto bude hospodáriť s 22 miliónovým rozpočtom. Rozpočet včera schválili staromestskí poslanci.  Celkové príjmy by mali dosiahnuť 22.182.938 eur, celkové výdavky 21.943.938. Najviac peňazí mestská časť aj tento rok investuje do vzdelávania.

Prerokovanie predloženého návrhu rozpočtu zabralo poslancom tri hodiny. Miestna poslankyňa Martina Uličná predložila návrh na zníženie výdavkov rozpočtu tak, aby sa znížili výdavky na administratívu z navrhovaných 3,2 milióna eur na zhruba tri milióny eur, taktiež aj výdavky na propagáciu a marketing zo 70-tisíc eur na 40-tisíc a na právne i poradenské služby zo 79-tisíc eur na 69-tisíc eur.

Z celkovej sumy 239-tisíc tak navrhla vyčleniť 100-tisíc eur na zníženie výdavkov bežného rozpočtu a zvyšné financie prerozdeliť do výdavkových položiek na výstavbu, opravu a rekonštrukciu ciest či na rozvoj cyklo dopravy.

Poslanci tento návrh prijali a schválili bežné výdavky rozpočtu vo výške 18,3 milióna eur a kapitálové výdavky na úrovni 3,6 milióna eur. Staré mesto tento rok najviac minie na vzdelávanie, v tejto položke rozpočtu sú zaradené základné a materské školy, školské jedálne a kluby detí.