Aktuality

Staromestská knižnica získala ocenenie SENIOR FRIENDLY
24.10.2016

V piatok 21.10.2016 prevzala riaditeľka knižnice PhDr. Judita Kopáčiková na slávnostnom stretnutí v Zichyho paláci ocenenie Senior Friendly pre Staromestskú knižnicu.

Celoslovenský projekt Senior Friendly - priateľskí, otvorení a ústretoví k seniorom - je zameraný na podporu, angažovanosť a záujem o zlepšenie a skvalitnenie života seniorov. Jeho zámerom je oceniť firmy, inštitúcie a organizácie, poskytovateľov produktov a služieb, ktorí ponúkajú určité benefity, služby, výrobky, výhody, aktivity a možnosti uplatnenia pre seniorov v rôznych oblastiach. Cieľom projektu je upriamiť pozornosť na tých, ktorí prispievajú k tomu, aby sa seniorom žilo lepšie, kvalitnejšie a prispievajú svojimi aktivitami k zmene postojov k seniorom.
Súťaž vyhlásilo občianske združenie Klub Luna Senior Friendly a občianske združenie Bagar.
Záštitu prevzali minister práce, sociálnych vecí a rodina Ján Richter a predseda Rady vlády SR pre práva seniorov a prispôsobovanie verejných politík procesu starnutia populácie.
Odborným garantom je PhDr. Lívia Matulová, CSc., koordinátorom projektu je PhDr. Miloš Nemeček.
Staromestská knižnica získala ocenenie v kategórii kultúrne a vzdelávacie inštitúcie, zdravotnícke zariadenia, médiá za dlhodobú  aktívnu podporu permanentného vzdelávania seniorov, vrátane zvyšovania  ich počítačovej gramotnosti a tréningov pamäti, za poskytovanie služieb, ktorých cieľom je zmierniť sociálne, ekonomické a zdravotné znevýhodnenie seniorov napr. zľavy na členskom, sprístupnenie kníh pre imobilných a zrakovo znevýhodnených čitateľov.

Gratulujeme!