Aktuality

Staromestskí piataci sú opäť najlepší na Slovensku
19.01.2018

Najlepšie výsledky v celoslovenskom testovaní žiakov 5. ročníka dosiahli piataci z mestskej časti Staré Mesto - obvodu Bratislava I. Staromestské školy tak obhájili minuloročné postavenie na čele rebríčka. Národný ústav certifikovaných meraní hodnotí ich výsledok ako veľmi silne významne lepší ako celoslovenský priemer v teste z matematiky aj zo slovenského jazyka a literatúry.

Zatiaľ čo priemerná úspešnosť v teste z matematiky bola na úrovni 64,7 percenta v Starom Meste sa priemerný výsledok zastavil na čísle 79,1 percenta, teda 14,4 percenta nad celoslovenským priemerom.  O 13,7 percenta prekonali staromestskí piataci ziskom 76,5 percenta aj celoslovenský priemer 62,8 percenta v teste zo slovenského jazyka a literatúry.  „Rád by som sa poďakoval najmä učiteľom staromestských škôl za ich obrovský podiel na kvalite vzdelávania v našej mestskej časti,“ reagoval na výsledky testovania starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

 Mestská časť je zriaďovateľom siedmich základných škôl, ktorým sa snaží kontinuálne zlepšovať materiálne podmienky na ich fungovanie. ,,Deti sú naša budúcnosť a v Starom Meste patrí ich výchova medzi naše priority. V rozpočte na tento rok schválili poslanci zvýšenie výdavkov na vzdelávanie o milión eur. Výrazne sa v tomto zvýšení premieta zvýšenie platov všetkým nepedagogickým zamestnancom materských škôl,“ povedal starosta Radoslav Števčík.