[en:News:listNews]

Staromestskí poslanci sa v utorok stretnú na mimoriadnom zastupiteľstve. Kvôli novej stanici Mestskej polície na Obchodnej
22.03.2019

V utorok 26. marca o 16.00 hod. sa stretnú staromestskí poslanci poslanci na mimoriadnom zasadnutí. Dôvodom je návrh stanoviska Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava-Staré Mesto k žiadosti primátora Bratislavy o vrátenie zvereného majetku - spoluvlastníckeho podielu päť šestín k nehnuteľnostiam na Obchodnej ulici. Práve na tomto mieste by mala onedlho vzniknúť nová, špeciálna stanica Mestskej polície.

Projekt špeciálnej policajnej stanice pripravuje Staré Mesto v spolupráci s magistrátom a Mestskou políciou. Mestská časť by mala pritom prispieť práve priestormi po bývalom Green Cafe. 

Vedenie Starého Mesta chce zároveň posilniť bezpečnosť aj podaním projektu na kamerový systém na Obchodnú ulicu, ktorý mestská časť obstará a potom odovzdá hlavnému mestu.

Obchodná ulica je dlhodobo jedným z neuralgických a problémových bodov Starého Mesta. Kritická bezpečnostná situácia vyústila vlani v máji tragickou udalosťou. Juraj Hossu vtedy brutálne napadol Filipínca Henryho Acordu, ktorý sa pokúšal brániť dve mladé ženy. Filipínec po útoku upadol do kómy a po niekoľkých dňoch v nemocnici zomrel. Hossu je obžalovaný zo zabitia. V súčasnosti je vo väzbe, súd začal v tejto kauze hlavné pojednávanie v januári 2019.