Aktuality

Lokalita:

07.05.2014
ilustracny obrazok

Už šiestykrát sa na Slovensku uskutoční Noc literatúry, tento rok odštartuje druhú májovú stredu, 14. mája o 18.00 v siedmich slovenských mestách. V Bratislave sa bude čítať na deviatich miestach medzi Šafárikovým námestí a Lazaretskou ulicou. Úryvky vám prečítajú Richard Stanke, Magda Vášáryová či Anka Šišková. Noc literatúry sa koná pod záštitou starostky Starého Mesta Táne Rosovej.

Celý článok
05.05.2014
ilustracny obrazok

Štvrtý ročník projektu Poznaj Staré Mesto odštartoval prvou prednáškou na tému Modrého kostolíka vo februári 2014. Doteraz sa uskutočnilo spolu sedem prehliadok a prednášok určených pre širokú verejnosť. V týchto dňoch odštartovalo Staré Mesto aj špeciálnu časť projektu pre staromestské školy. Žiaci 4. a 7. ročníka absolvujú zaujímavú prehliadku, dostanú možnosť vyhrať súťaž o najzaujímavejší projekt, v lete sa budú konať detské tábory a na jeseň tí najlepší zabojujú v televíznom kvíze.  

Celý článok
05.05.2014
ilustracny obrazok

Mestská časť Staré Mesto a Staromestská knižnica pozýva všetkých záujemcov na výstavu výtvarných prác Jany Dallosovej. Vernisáž sa uskutoční 7. 5. 2014 o 17.00 hod. v Staromestskej knižnici - Centre pre deti a mládež na Blumentálskej ul. 10/a. Výstava bude prístupná verejnosti v čase výpožičných hodín do 30. 6. 2014. Vstup je voľný!

Celý článok
02.05.2014
ilustracny obrazok

Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pripravila pre všetkých Staromešťanov, Bratislavčanov a návštevníkov darček a podujatie v rámci Bratislavského majálesu. V sobotu, 3. mája, bude zadarmo premávať loď medzi dvomi brehmi Dunaja a to od 10.00 do 19.00 v polhodinových intervaloch. Pred pontónom č. 42 pri osobnom prístave, odkiaľ loď bude zo staromestskej strany premávať na petržalskú stranu, bude od 10.00 do 12.00 hrať na cestu aj počúvanie Vlado Vizár Jazz Quartet.

Celý článok
02.05.2014
ilustracny obrazok

ERGON ART v spolupráci s Mestskou časťou Bratislava-Staré Mesto Vás pozývajú na koncert festivalu Bratislavská komorná gitara. V nedeľu 4.5.  o 19,00 v Zichyho paláci, hudobný salónik 2. poschodie. Účinkujú Gitarové duo Kupinski (Poľsko) - Ewa Jabłczińska – gitara, Dariusz Kupiński – gitara. Vstupenky www.ticketportal.sk alebo 1 hodinu pred koncertom v Zichyho paláci. Vstupné 7 euro, študenti a seniori 5 euro.

Celý článok
02.05.2014
ilustracny obrazok

V pondelok, 5. mája, sa uskutoční pravidelné stretnutie starostky mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táni Rosovej s občanmi. Vítaní sú všetci, ktorí majú otázku na starostku, potrebujú radu alebo právnu pomoc. Stretnutie sa uskutoční v Staromestskej sieni na Vajanského nábreží č. 3, staromestský miestny úrad. Začína sa o 16.00.

Celý článok
29.04.2014
ilustracny obrazok

Srdečne Vás pozývame 30. apríla 2014 o 17.00 hodine do Zichyho paláca, Ventúrska č. 9, Bratislava, Staré Mesto na prednášku profesora Alaina Soubigou (Université de la Sorbonne, Paris).

Celý článok
29.04.2014
ilustracny obrazok

Staromestská Poľná ulica v blízkosti Medickej záhrady prešla už tento rok niekoľkými zmenami. Týkali sa revitalizácie trhoviska, uskutočnila sa tu aj rekonštrukcia chodníka a na jednom úseku prišlo k zmene dopravného riešenia v súvislosti s pravidelnými Farmárskymi trhmi. Od 29. apríla začína mestská časť Staré Mesto s rekonštrukciou Poľnej ulice v smere od Karadžičovej po križovatku Poľnej ulice s Moskovskou. V súvislosti s rekonštrukciou, ktorá bude ukončená najneskôr 23. mája 2014, budú nevyhnutné dopravné obmedzenia. Mestská časť prosí obyvateľov a návštevníkov o pochopenie a trpezlivosť.

Celý článok
28.04.2014
ilustracny obrazok

Prosíme občanov Starého Mesta o trpezlivosť, nakoľko z technických príčin a veľkému záujmu o túto službu nestihla firma zabezpečujúca zber biologického odpadu zozbierať v minulom týždni (22.-25.04.2014) všetok odpad z ulíc na trase č. 2. V harmonograme zberu biologického odpadu prišlo k miernemu sklzu, a preto v tomto týždni (28.04.-02.05.2014) firma pokračuje v zbere odpadu z ulíc na trase č. 2 a následne začnú so zberom odpadu z ulíc na trase č. 3.

Celý článok
28.04.2014
ilustracny obrazok

Michalská ulica patrí k jednej z najfrekventovanejších ulíc v pešej zóne, no už dlhodobo je v nevyhovujúcom stave. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto sa preto rozhodla pristúpiť k rekonštrukcii dlažby. Keďže potrebné verejné obstarávania boli právoplatne ukončené v apríli, stavebné práce na I. etape sa začnú v týždni od 28. apríla. Obnova dlažby sa uskutoční v troch etapách, aby obmedzenia v čo najnižšej možnej miere zasiahli do chodu ulice ako aj centre mesta. Rekonštrukcia by mala byť ukončená do dvoch mesiacov.

Celý článok
24.04.2014
ilustracny obrazok

V dňoch od 24.4.2014 do 4.5.2014 budú zamestnanci mestskej časti Bratislava-Staré Mesto roznášať oznámenia o mieste a čase konania volieb do Európskeho parlamentu ako aj zoznamy kandidátov politických strán a hnutí. Dovoľujeme si požiadať obyvateľov, aby umožnili zamestnancom mestskej časti prístup k poštovým schránkam a aby si tieto schránky označili, pretože oznámenia a zoznamy kandidátov budú distribuované ( vhodené ) len do označených a nepoškodených schránok v sprístupnených vchodoch.

Celý článok
24.04.2014
ilustracny obrazok

Posledný aprílový víkend sa bude v Bratislave niesť v duchu podujatia Dni samosprávy. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto pripravila na nasledujúce dni bohatý program. Otvoria sa brány staromestského úradu aj Pisztoryho paláca, dobrovoľníci skrášlia Fajnorovo, Vajanského a Rázusovo nábrežie, uskutočnia sa divadelné predstavenia aj výstavy, v sobotu sa všetci môžu tešiť na Dobrý trh na Jakubovom námestí. Všetky podujatia sú pre návštevníkov zadarmo.

Celý článok
23.04.2014
ilustracny obrazok

Staré Mesto pripravilo bohatý program na Dni samosprávy. Čaká Vás Deň otvorených dverí na staromestskom úrade, dobrovoľnícke upratovanie či divadelné predstavenia a výstavy. Svoj program pripravila aj Staromestská knižnica. V rámci neho sa môžu doposiaľ neregistrovaní čitatelia bezplatne zaregistrovať, uskutoční sa aj Burza kníh.

Celý článok
23.04.2014
ilustracny obrazok

Projekt mestskej časti Bratislava-Staré Mesto „Poznaj Staré Mesto“ pokračuje aj dnes, v stredu 23. apríla a to zaujímavou prehliadkou Dómu sv. Martina. Tento raz nám bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko porozpráva viac o exteriéroch významnej katedrály. Prehliadka sa začína o 16.30, miesto stretnutia je pred vstupom do Dómu sv. Martina.

Celý článok
22.04.2014
ilustracny obrazok

 Spolok Martina Rázusa v spolupráci s MČ Bratislava-Staré Mesto vás pozýva na otvorenie výstavy

Olinky Lajčiakovej : Jablká a krajina

 

Celý článok
17.04.2014
ilustracny obrazok

 Minulý týždeň vo štvrtok sa na Poľnej ulici v Starom Meste po prvý raz uskutočnili Farmárske trhy. Farmári a predajcovia z celého Slovenska sem zavítajú aj zajtra, vo štvrtok 17. apríla. Návštevníci si vo viac ako 20 stánkoch budú môcť kúpiť čerstvé a kvalitné mäsové či mliečne výrobky, vajíčka, pečivo a mnohé ďalšie.

Celý článok
17.04.2014
ilustracny obrazok

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácnosti (EU SILC) v rámci projektu európskych štatistických zisťovaní. Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2014 vybraných viac ako 300 obcí, medzi nimi aj mestská časť Bratislava-Staré Mesto. Zisťovanie sa uskutoční od 14. apríla do 30. júna 2014.

Celý článok
16.04.2014
ilustracny obrazok

Starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová dnes, v utorok 15. apríla, odovzdala listinu úplne prvému čestnému občanovi Starého Mesta. Stal sa ním David Nan-yang Lee. Od roku 2010 bol vedúcim Taipeiskej reprezentačnej kancelárie v Slovenskej republike, ktorú viedol do tohto roku. Počas jeho pôsobenia Taipeiská kancelária podporila mnohé staromestské projekty, ako napríklad inštaláciu wi-fi na Vajanského nábreží, letnú čitáreň v Medickej záhrade, pitnú fontánka na Vajanského nábreží či revitalizáciu ihriska v Slubekovej záhrade.

Celý článok
15.04.2014
ilustracny obrazok

       spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu a.s. (OLO a.s.) v Bratislave zabezpečí počas veľkonočných sviatkov odvoz zmesového komunálneho odpadu (ZKO) a triedeného odpadu (TO) podľa nasledovného harmonogramu:

Celý článok
14.04.2014
ilustracny obrazok

Mestská časť Bratislava-Staré Mesto si Vás dovoľuje informovať, že otváracie hodiny Centra služieb občanom budú vo štvrtok, 17. apríla na základe rozhodnutia prednostu mierne pozmenené. Centrum služieb občanom bude vo štvrtok pre návštevníkov otvorené od 7.30 do 14.00. Vrátnica bude otvorená do 17.30.

Celý článok