Aktuality

Do Bratislavy príde šéf americkej diplomacie. Očakávajte dopravné obmedzenia aj dočasné uzavretie Grassalkovichovej záhrady
11.02.2019

V utorok 12. februára navštívi Bratislavu americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo. V metropole Slovenska sa zastaví v rámci cesty po strednej Európe. V súvislosti s návštevou sa hlavné mesto musí pripraviť na dopravné aj iné obmedzenia.

Obmedzenia sa dotknú najmä širšieho centra Bratislavy a tiež príjazdových ciest do mesta. Pre TASR to povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Lucia Mihalíková. 

Plán obmedzení

V utorok od 8.30 do približne 10.00 bude kvôli presunu delegácie z bratislavského letiska uzavretý diaľničný obchvat D1 v úseku od Zlatách pieskov po Most Lafranconi. Uzavretá bude aj Botanická uilica a Devínska cesta, píše TASR.

Od 10.00 do 14.30 bude striedavo obmedzená doprava v centre mesta, konkrétne na komunikáciách Mlynská dolina, Búdková, Mudroňova, Palisády, Hodžovo námestie, Nám. 1. mája, Banskobystrická, Štefánikova a Staromestská. 

"V čase od 13.30 dôjde k obmedzeniu v premávke pri presune delegácie z centra mesta. Dôjde k uzatvoreniu diaľničného obchvatu D1, a to v úseku od Einsteinovej ulice po výjazd na bratislavské letisko. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 15.00," uviedla Mihalíková. 

Polícia žiada vodičov, ktorí v utorok plánujú využiť na príchod do Bratislavy diaľnicu D1, aby svoj príchod naplánovali najneskôr do 8.30, píše TASR. Následne odporúča využitie diaľnice až po 10.00. Vodiči, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, mali by tak spraviť najneskôr do 14.00 alebo až po 15.00.

Zatvoria aj prezidentskú záhradu

Návšteva šéfa americkej diplomacie ovplyvní aj otváracie hodiny Grassalkovichovej záhrady. "Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR nás požiadal o obmedzenie prístupnosti Grassalkovichovej záhrady pre verejnosť dňa 12.2.2019  (utorok) v čase od 9.00 do 12.00. Dôvodom sú bezpečnostne opatrenia, ktoré bude UOUC a DM MV SR v spolupráci s inými zložkami PZ, vykonávať v KPR SR," uviedol Martin Čillik z referátu životného prostredia MÚ Bratislava-StaréMesto.

Pompeo navštívi Maďarsko, Slovensko, Poľsko, Belgicko a Írsko. Hlavnými témami jeho cesty budú úloha Číny v strednej Európe a spolupráca v oblasti obrany. 

Foto: TASR