Aktuality

Juniorská tanečná skupina, ktorá pôsobí aj v Starom Meste, bodovala na prestížnej súťaži World of Dance. Ako jediná získala až dve ceny
08.03.2019

Tanečná skupina S3TKIDZ, ktorá už niekoľko rokov trénuje aj na ZŠ Hlboká, obsadila schoreografiou Luggage 2. miesto v prestížnej svetovej súťaži World of Dance v belgických Antverpách. Okrem toho - ako jediné tanečné zoskupenie na európskom semfinále súťaže získala aj ďalšie ocenenie: Špeciálnu cenu za námet. 

World of Dance je jednou z najuznávanejších tanečných súťaží a vôbec najväčšou súťažou so zameraním na street dance. Druhé miesto zároveň posunulo S3TKIDZ na celosvetové finále, ktoré bude koncom júla v Los Angeles. Do finále sa pritom dostali iba prvé tri tímy.

tane2

V Antverpách štartovalo 26 tímov z celej Európy. "Už do tohto kola sa dá kvalifikovať iba na základe videa s predvedenou choreografiou, ktoré zhodnotí porota a buď vás vylúčia alebo pozvú," vysvetľuje vedúca S3TKIDZ Zuzana Sliacka. "Všetky tímy boli teda absolútne výborné, nečakali sme, že sa nám niečo také podarí."

Choreografiu Luggage (Batožina) trénovali od leta. "Myšlienka choreografie je, že každý si so sebou nosí svoju minulosť, nikdy sa jej nezbaví, je to niečo, s čím sa musí často aj trápiť a všelijako naťahovať, ale zároveň je to aj niečo vzácne. Preto má v kufri každý veľký tanečník jedného malého, ktorý je rovnako oblečený ako on, lebo to znázorňuje jeho pred mnohými rokmi," upresňuje Sliacka. Video si môžete pozrieť TU.

S3TKIDZ funguje od roku 2006. Začínali ako maličká tanečná skupina v Hamuliakove, dnes majú dokopy vyše 200 členov a pobočky na viacerých miestach v Bratislave aj v blízkom okolí - jedna trénuje aj na ZŠ Hlboká.