Aktuality

Lepšia spolupráca medzi magistrátom a Starým Mestom
26.02.2019

Primátor hlavného mesta Bratislavy M. Vallo a starostka mestskej časti Staré Mesto Z. Aufrichtová dnes podpísali memorandum o spolupráci. Cieľom memoranda je prehĺbiť, skvalitniť a zefektívniť  spoluprácu mesta a mestskej časti vo viacerých oblastiach, čo sa má odraziť aj na územiach ostatných mestských častí hlavného mesta, ale najmä na skvalitnení života obyvateľov. 

S iniciatívou podpísať takéto memorandum prišlo Staré Mesto. Návrh bol následne doplnený o oblasti a okruhy tém, ktoré sú z hľadiska kompetencií dôležité pre magistrát.

2 „Mám veľkú radosť, že sa podarilo podpísať memorandum medzi hlavným mestom a Starým Mestom. Memorandum dáva rámec na ďalšiu spoluprácu a určuje oblasti, v ktorých tá spolupráca má byť užšia. Mala by to byť vymedzená oblasť špecifických oblastí a takú sme vlastne s mestom našli. Teším sa na to. Rovnako máme podpísané memorandum s Bratislavským samosprávnym krajom a takisto aj s akademickou obcou. Som presvedčená, že nastaviť systém spolupráce je lepšie ako ah hoc spolupráca,“ uviedla starostka MČ Staré Mesto, Zuzana Aufrichtová.

Memorandum pokrýva spoluprácu predovšetkým v oblastiach územného rozvoja, životného prostredia, koordinácie a spolupráce pri budovaní turistickej infraštruktúry, výmeny a tvorby dát, vzájomnej podpory a koordinácie v sociálnej oblasti. Rovnako je v ňom zahrnutá aj problematika parkovania a tiež spolupráca pri príprave opatrení na zvýšenie bezpečnosti.

1Každá mestská časť je pre mňa špeciálna a má svoj význam. Staré Mesto je ale špeciálne pre všetkých Bratislavčanov, lebo to je ich staré mesto. Som rád, že ako prvé memorandum som podpísal práve so Starým Mestom. Chcem aby Staré Mesto bolo čisté, bezpečné, aby v ňom fungovalo parkovanie, ktoré bude mať jednoznačné pravidlá a aby sme to všetko robili v spolupráci so starostkou, pani Aufrichtovou. A na to sa veľmi teším,“uzatvoril primátor hlavného mesta Bratislavy, Matúš Vallo.

 

Stiahnite si memorandum o spolupráci