Aktuality

Na Hviezdoslavovom námestí budú filmári. Nakrúca sa Novoročný bozk
18.02.2019

Hviezdoslavovo námestie ovládnu filmári. Po dve noci sa tam bude nakrúcať romantická vianočná komédia mladého režiséra Jakuba Kronera Novoročný bozk. 

Nakrúcanie bude prebiehať v priestore pred Veľvyslanectvom USA od 19.2.2019 do 22.2.2019. "V dňoch 19.2.2019 a 20.2.2019 sa budú stavať stánky slúžiace na nakrúcanie a samotné nakrúcanie sa uskutoční 21.2.2019 v čase od 21.00 h do 05.00 h ráno," uviedla Eva Nagyová z oddelenia životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku MÚ Bratislava-Staré Mesto. "Vzhľadom na to, že sa nakrúcanie uskutoční vo večerných a v nočných hodinách, je možné, že občanov bude obťažovať hluk. Žiadateľ je však poučený o povinnosti dodržiavať prípustné hodnoty hluku, infrazvuku a vibrácií," dodala. Obyvatelia domov, ktoré stoja na Hviezdoslavovom námestí, boli o udalosti vopred informovaní.

Romantická komédia Novoročný bozk je novým filmom režiséra Jakuba Kronera (Lóve, BRATISLAVAFilm). Scenár napísala Adriana Kronerová, ktorá snímku zabezpečuje aj ako producentka. O kostýmy sa postarala štylistka Sandra Žigová, ktorá obliekala napríklad porotu šou Česko-Slovensko má talent.

V hlavných úlohách sa predstavia Táňa Pauhofová, Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Antónia Lišková, Tomáš Maštalír, Ján Koleník, Gabriela Marcinková, Zuzana Norisová, Jakub Pracahař či Marek Majeský. Premiéra filmu je naplánovaná na 5. decembra 2019.

Foto: TASR