Aktuality

POZVÁNKA Dobrovoľní hasiči zo Starého mesta chystajú pre deti zábavné popoludnie. Chcú získať nové posily
11.04.2019

Dobrovoľný hasičský zbor obce (DZHO) Bratislava-Staré Mesto chystá v stredu 17. apríla zábavné i poučné hasičské popoludnie. Okrem iného chce na ňom získať do svojich radov ďalších mladých hasičov.

Hasičské popoludnie spojené s náborom mladých hasičov, sa uskutoční na dvore Základnej školy Dubová v stredu 17. apríla 2019 od 13:00 do 17:00. "Srdečne pozývame všetkých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o hasičoch a hasičskom športe.," hovorí Jana Dobrovičová, veliteľka DZHO Bratislava-Staré Mesto.

Vítané sú najmä deti vo veku od 7 do 16 rokov, ktoré sa chcú pridať do športového tímu žiakov Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava Staré Mesto. "Neskôr budú môcť reprezentovať Staré Mesto na rôznych hasičských súťažiach v disciplínach štafetový beh a požiarny útok," objasnila Dobrovičová.

Získajú rozvahu aj kondičku

O čom to vlastne bude? "Jednoducho o hasičskom športe. Tréningy sa budú po nábore konať na ZŠ Dubová raz týždenne. Počas tréningov deti naberú zručnosť, silu, fyzickú kondíciu, ale získajú aj rozvahu, zmysel pre prácu v tíme, či dôležitosť ako jednotlivci a tiež si osvoja prácu s hasičskou technikou," upresnila Jana Dobrovičová. "Tréningy budú pozostávať z fyzickej prípravy – kondičnej – technických a silových cvikov a teoretickej prípravy, kde deti získajú vedomosti od obsluhy hasičskej techniky až po fyziku," uzavrela.

 

Program stredajšieho popoludnia: 

13:00 - 14:00 Predstavenie Hasičského športu, prezentácia hasičskej techniky

14:00 - 15:00 Prezentácia jednotlivých disciplín

15:00 - 16:00 Ukážka jednotlivých disciplín – požiarny útok, štafeta

16:00 – 17:00 Diskusia s deťmi a rodičmi

HASICI-A4