Aktuality

Staré Mesto bude čistejšie. Postará sa o to novovzniknutá Staromestská hliadka
18.03.2019

Konáre polámané po veternej smršti, preplnené koše, smeti na tráve či na chodníku, nepohrabané lístie. To všetko by malo byť v Starom Meste minulosťou. Zabezpečiť by to mala novozaložená Staromestská hliadka, ktorá vznikla z iniciatívy starostky Zuzany Aufrichtovej.

Náplňou Staromestskej hliadky je operatívne a hlavne okamžite zbaviť Staré Mesto drobných nešvárov, ktoré kazia imidž najnavštevovanejšej bratislavskej mestskej štvrte.

"Riešia podnety obyvateľov, ale aj sami aktívne ,skenujú´ Staré Mesto a pátrajú po nedostatkoch, ktoré sú schopní na mieste vyriešiť. Je taká staromestská rýchla rota. Sú vybavení vrecami na odpad, metlami aj základným opravárskym náradím," objasnila Zuzana Aufrichtová. 
Staromestskú hliadku tvorí manželský pár, obaja sú už niekoľko rokov zamestnancami miestneho úradu. Spoznáte ich podľa zeleného pracovného oblečenia s nápisom Staromestská hliadka. Keď ich stretnete, nahláste im neporiadok vo vašom okolí. Svoje podnety môžete smerovať aj na tlačove@staremesto.sk.

Za necelý týždeň existencie už Staromestská hliadka "zasahovala" na Hlbokej, Leškovej, Továrenskej, Dobrovičovej, na Jakubovom námestí či na Vodnom vrchu.