Aktuality

Staré Mesto spúšťa projekt Staromestské seniorské menu. V Propelleri bude fungovať Staromestská vývarovňa
27.03.2020

Seniori sú v súčasnej mimoriadnej situácii najzraniteľnejšou skupinou. Nemali by sa stretávať s priateľmi, chodiť na prechádzky, na nákupy, na obed - ako boli zvyknutí. To všetko by nemali.

Toto stresujúce obdobie chce Staré Mesto svojim seniorom pomôcť preklenúť. Preto sme v spolupráci so staromestskou akciovou spoločnosťou TSSM a oddelením sociálnych vecí pripravili projekt Staromestské seniorské menu.

Staromestské seniorské menu bude pre staromestských seniorov k dispozícii už od pondelka 30. marca. Jedlá sa budú pripravovať v Staromestskej vývarovni, v kuchyni Propelleru, ktorý by bol inak pre koronavírus zatvorený.

Cena jedného menu je 3,50 € a seniori si ho môžu v Propelleri na Rázusovom nábreží vyzdvihnúť osobne, alebo nechať doviezť. Ako sa im bude páčiť, ako budú mať chuť, ako sa budú cítiť.

Jedlo - objednať si ho treba vždy deň vopred, prípadne aj na celý týždeň na tel. č. 0948 646 885 - sa bude rozvážať od pondelka do soboty (vrátane), vždy od 11.00 do 14.00. Hygienicky zabalené, spolu s pripraveným dokladom o úhrade. Platí sa v hotovosti.

Objednávať sa môže od 8.00 do 20.00.

Pre seniorov 65+ je dovoz jedla grátis - je hradené z rozpočtu Starého Mesta na základe rozhodnutia starostky Zuzany Aufrichtovej v súvislosti s núdzovým stavom. Ostatní za dovoz zaplatia 1 €. Rúško a ochranné rukavice kuriéra sú samozrejmosťou.

Dbáme na bezpečnosť - a aj na ekológiu. Objednávky v pešej zóne Starého Mesta vybavia kuriéri na bicykloch.

Prvé Staromestské seniorské menu na týždeň od 30. 3. do 4. 4. nájdete TU.

A stiahnite si aj našu bezplatnú mobilnú aplikáciu STARÉ MESTO, týždenné menu tak dostanete vždy priamo do vášho telefónu.

Staromestská vývarovňa v Propelleri bude ponúkať aj ďalšie jedlá s donáškou pre kohokoľvek.