Aktuality

Streľba z luku aj Pekelná aréna: Nové prekážky boli pre účastníkov NN Urban City Race 2019 veľkou výzvou
11.06.2019

Do ulíc bratislavského centra sa už po tretíkrát vrátil NN Urban City Race, mestský prekážkový beh pre malých i veľkých športových nadšencov. Tento rok bola trať opäť dlhšia i náročnejšia, čo mnoho pretekárov ocenilo.

„Na trati dlhej 10 kilometrov bolo až 38 prekážok rozdelených do 4 zón. Novinkou bolo rúčkovanie na kruhoch spojených s rebríkom, čo mnohých účastníkov potrápilo. Nová bola aj prekážka s názvom „Ježko“, ktorá sa používa i na svetových podujatiach a pre mnohých bola najväčšou výzvou III. ročníka NN UCR,“ povedal elitný bežec a technický riaditeľ podujatia, Richard Chrappa.

Príjemným spestrením trate bola streľba zo športového luku. Veľkou výzvou bola  tzv. „Pekelná aréna“, kde sa museli pretekári vyšplhať na 4 metre vysokú sieť. Mieru strachu z výšky u pretekárov preveril aj tento rok Faktor strachu - prekážka, ktorú opäť pripravil generálny partner podujatia, NN Životná poisťovňa. 

 „Tretí ročník NN Urban City Race v Bratislave hodnotím veľmi pozitívne - dostávame až neuveriteľne pozitívne reakcie od ľudí. Účasť oproti minulému ročníku stúpla a výbornou správou je, že náš beh NN UCR dnes spĺňa všetky atribúty na to, aby sa stal jedným z nominačných pretekov na Majstrovstvá Európy OCR (prekážkové behy),“ povedal známy kondičný tréner a športový riaditeľ NN UCR, Jany Landl.

V detských kategóriách súťažilo až 140 detí vo veku 4 až 15 rokov, ktoré sa museli popasovať s preliezaním, podliezaním, ťahaním vreca na kladke i so strieľaním z praku. Najväčším bojovníkom v detskej kategórii bol bezpochyby na vozíčku súťažiaci Matthias Molnár, ktorý si užil preteky s pomocou mamy. Poctivo zvládol jednotlivé prekážky za celkový čas 8 minút a 38 sekúnd. Všetci malí účastníci a malé účastníčky získali sladké prekvapenie a tí najlepší aj vecné ceny.

 „Veríme, že prevencia je častokrát lepšia než liečba. Preto sa našich klientov snažíme aj takto motivovať k zdravému životnému štýlu,“ dodala na margo tohtoročného mestského prekážkového behu NN UCR Daniela Tomášková, hovorkyňa NN Životnej poisťovne.